Ed Sheeran - X (multiply)

Ed Sheeran, або Едвард Крістофер Шіран (нар. 17 лютого 1991) - британський виконавець та автор пісень. Шіран походить з музично-мистецької сім'ї (батьки виконавця, Джон Шіран та Імоджен Лок, керують фірмою, яка консультує митців, а старший брат, Метью, є композитором класичної музики). 

Музика завжди була важливою частиною життя Едварда. У дитинстві він співав у Римо -Католицькому хорі рідного містечка Франлінгем. Дідусь і бабуся музиканта є ірландцями і виховували хлопця у Римо-католицьких традиціях. 

Перший, незалежний від рекордингових компіній, альбом Шіран видав у 2011. Це був EP під назвою " No. 5 Collaborations Project", на який одразу звернули увагу Елтон Джон та Джеймі Фокс. Після визнання з боку музичних гуру Шерідан підписує контрак з лейблом "Asylum", де виходить його перший альбом "+", включаючи хіти " The A Team" (58 000 проданих копій протягом першого тижня перебування в британському чаті) та "Lego House". Альбом "+" за перший тиждень перебування в UK Albums Chart, було продано у кількості 102,000 примірників. Загалом цей альбом зайняв 9 місце (791,000 тис. копій)  за продажами в Британії у 2011 .


У 2012 Шіран отримав премії Brit Awards в категорії "Кращий Британський сольний співак" та "Британський прорив року" 

Ед Шіран також співпрацює з іншими виконацями. Він є автором пісні "Moments" гурту "One Direction". музикант також активно співпрацює з Телор Свіфт. Зокрема у 2012 він виступав перед Свіфт під час її концертного туру "RED" та записав із нею в дуеті композицію "Everything Has Changed". Ed Sheeran також увійшов до кола музикантів, які виступали піж час Діамантового ювілею королеви Єлизаветти 4 липня 2012.
обкладинка альбому Еда Шірана"X"
 (2014)


23 червня 2013 року Ед Шіран видав другий студійний альбом "X" (multiply") ("помножити").
Першим синглом музикант обрав композицію "I See Fire", яка одночасно є саундтреком до фільму "Гоббіт: пустка Смоґа". Трек уже став популярним та знаходиться в ротації більшості музичних, теле- та -радіо станцій світу.

Альбом "Х" складається з 12 композицій, які нагадують стиль попередньої платівки Шірана - мелодійні пісні з гітарою та хорошим особистим текстом. Проте, крім баллад на альбомі є також спроби поєднання репу та баллад чи альтернативного звучання. ("Take It Back", "Shirtsleeves")

Треклист альбому:

 Standard Edition:
1. One
2. I'm a Mess
3. Sing
4. Don't
5. Nina
6. Photograph
7. Bloodstream
8. Tenerife Sea
9. Runaway
10. The Man
11. Thinking Out Loud
12. Afire Love

Deluxe Edition:
13. Take It Back
14. Even My Dad Does Sometimes
15. Shirtsleeves
16. I See Fire

слухати альбом "X" повністю:

Коментарі